woensdag 21 juli 2010

Update

Vijf uur vanmiddag belde de vaatchirurg me op met het verlossende woord dat de operatie ook bij Willem geslaagd was en dat de nier er mooi uit zag en goed doorbloed was.
Voordat we naar Willem mochten op de IC moest er een hele reeks controles etc. gedaan worden waaronder een echo. Dat duurde en duurde maar, totdat de chirurg belde of ik even naar de IC wilde komen voor een gesprek. Hartslag meteen naar de 180 natuurlijk.
Ze hadden problemen om een goede echo te maken om te zien of de doorbloeding nog goed was. Dit konden ze niet goed genoeg zien op de echo en hebben besloten om Willem weer terug naar de OK te brengen om de wond weer te openen en te kunnen zien hoe het ervoor stond. Hun vermoeden was juist, doorbloeding was niet optimaal vanwege stolsels.
Dit is waarop het vorige keer op fout is gegaan.
Diverse specialisten hebben zich over dit probleem gebogen om te verklaren hoe dit kan, want volgens de bestaande protocollen moet dit eigenlijk gewoon goed gaan.
Wat ze nu vermoeden is dat er een soort spasme in de spieren rondom de toevoerader zit, die samenknijpt op het moment dat die het niet moet doen.
Om dit op te lossen krijgt hij nu bloedverdunners als mede een medicijn wat ervoor zorgt dat die spiertjes rondom zijn ader niet samenknijpen.
Dit moet ervoor zorgen dat de doorbloeding goed blijft gaan. Al met al zal het wel even duren voordat de nier zijn werk gaat doen omdat die nier 2 flinke " opdoffers " heeft gehad. Kan dagen tot weken duren maar belangrijkste is dat de doorbloeding goed blijft.
Morgenvroeg gaan ze weer een echo maken om te kijken hoe het ervoor staat.
Blijft spannend de komende tijd dus.
Ze hebben nog een slaapplaats kunnen regelen voor me. Omdat Ronald McDonald vol zit en je op de IC niet mag slapen hebben ze een hokje ( ouderslaapkamer noemen ze het ) geregeld.
Willem ligt nu te slapen en ga hem nog even een kus geven en dan gaat papa even een tukkie doen ..... heb woensdagen gehad die minder kruim hebben gekost!
We blijven positief.
Iedereen bedankt alvast voor de reacties, sms-en en kaarten.
Ik houd jullie op de hoogte.