maandag 9 februari 2009

Schijt weer!

Zoals het er buiten uitzag vandaag zo voelde het vandaag binnen; mis-troostig en nat, alleen binnen zat daar ook nog een luchtje aan!
De obstipatie van Willem houdt maar niet op, de hele nacht jammeren van de kramp is niet echt fijn, vandaar dat hij vandaag een oraal maar ook een anale fixatie heeft gehad, beide hadden in de loop van de dag nog geen resultaat opgeleverd. Dus dan wordt het tijd voor dé klisma (Patty Brad eat your heart out!) Noem het gerust een lawine poep, die dan verorzaakt wordt. Poehpoeh wat een lucht, maar het lucht wel op en daar doen ze het voor. De nefroloog bracht vanochtend het welkome bericht dat de kreatinine gedaald is naar 230, zijn streven is om rond de 100 uit te komen, ook wil hij al gaan stoppen met de prednison! Natuurlijk komen daar weer ander pillen voor in de plaats (mag je het trouwens nog pillen noemen, wanneer ze het formaat van kogels hebben?) Morgen gaat de morfine eraf, dan mag waarschijnljik ook de hals katheder eruit en komt er een kleintje in zijn hand voor terug. Morgen is het ook de 6e dag van de blaaskatheder en als hij beloofd morgen uit bed te komen dan mag die er ook uit! We krijgen het nog druk morgen; de fysio komt langs en een aardige schoolmeester komt een uurtje wat schoolgerelateerde afleiding brengen.
Natuurlijk zit vandaag het Ronald MacDonald huis nog vol! WJ is vanochtend ontslagen maar mocht van de verpleging nog gerust een dagje blijven (zie je wel dat hij een makkelijke patient is!) "Bel maar als ik je moet komen halen". Nou, dat werd dus 18.30 uur (!) meneer had lekker gedoucht en gegeten en was klaar voor de grote verhuizing. In een rolstoel, tas op schoot samen door de tunnel (is dat romantisch of niet?) De verpleegsters van afdeling Dolfijn (waar Willem ligt) hadden een grote mensen bed geregeld én de sleutel van de ouderkamer (die iedereen hier wil). Vette pech, maar het bed past daar niet door de deur. Hij kan dus bij Willem op de kamer gerold worden of op een opklapbedje in de ouderkamer. Aangezien hij vannacht geen oog heeft dichtgedaan (lang leve de obstipatie) gaat hij toch voor het opklap bedje, telefoon mee en als hij er niet meer uitkomt ff bellen. Zal hij een rustige nacht hebben? Lees morgen verder in deze bloedstollende thriller......
X Charlotte