donderdag 9 december 2010

Geslaagd

Vanmorgen stonden we als een van de eerste gepland,maar i.v.m de drukke spits vanochtend is de OK later begonnen en was Willem uiteindelijk pas om 10:15 richting OK.
Naar zijn wens is hij met een kapje in slaap gebracht en hebben ze daarna pas infuus aangebracht,scheelt toch weer een vervelende prik!
Operatie heeft een dik uur geduurd en is goed verlopen.
Het duurde wel lang voordat hij uit de uitslaapkamer kwam omdat hij aangaf veel pijn te hebben aan zijn arm.Hij moet dan een cijfer geven voor de pijn op een schaal van 1-10 en gaf een 8. Dat vonden ze een te hoog cijfer en na het toedienen van wat extra pijnstilling ging het een stuk beter.
Uiteindelijk rond 14:00 uur was hij weer terug op de kamer.
De shunt die ze hebben gemaakt moet nu regelmatig gecontroleerd worden. Dit doen ze met een "dopler", een soort echo apparaat maar dan met geluid.Hier kun je mooi de bloedstroom en hartslag op horen... tenminste als je weet hoe je hem vasthoudt. Dat wist de verpleegster blijkbaar niet dus hoorde we niet veel.
Daar word je niet echt rustiger van zeg maar!
Maar gelukkig was daar de dokter van Willem die even kwam kijken en luisteren die het wel wist. Hij liet een mooie ruis en hartslag in de shunt horen.
Dat klinkt als muziek in de oren ..Opgelucht!
Het plan was om vandaag weer uit te checken daar maar ze wilden hem toch nog een nachtje houden.
Elke drie uur luisteren ze nu even of alles nog goed stroomt en ze houden zijn bloeddruk goed op peil.Als alles goed gaat mag ik ze morgen ophalen en krijgen we nog instructies om met de nieuwe aanwinst om te gaan.
We moeten zelf 3x per dag d.m.v. voelen en luisteren de shunt gaan controleren en horen we wat hij wel en beter niet kan doen met zijn arm.