zondag 18 juli 2010

Aftellen is begonnen!

Aan mij de eer om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen de komende weken.

Zoals de meeste inmiddels weten staat de operatie gepland op woensdag 21 juli.
Dinsdag 20 juli om 11:00 zullen Charlotte en Willem worden opgenomen. Charlotte in het UMC en Willem in het Wilhelmina kinderziekenhuis.
Willem zal die dag al een infuus krijgen in zijn hand en beide worden getrakteerd op een klysma om ervoor te zorgen dat alles leeg is.
Woensdagochtend om 8:00 uur is Charlotte als eerste aan de beurt en zal haar linker nier eruit worden gehaald,rond 14:00 is de operatie klaar.
Rond 10:00 uur wordt Willem naar de OK gebracht en worden voorbereidingen getroffen om Charlotte's nier bij hem aan te sluiten. Omstreeks 11:00 komt de nier van Charlotte in de koelbox naar het WKZ en kan die bij Willem worden aangesloten.
De vorige keer hebben ze mijn nier bij Willem in zijn rechter buikholte geplaatst en hebben ervoor gekozen om dit keer de nier in de linker buikholte te plaatsen omdat dit nog "maagdelijk"gebied is waar nog niet is geopereerd.
De eerste 24 tot 48 uur zal Willem op de intensive care blijven en daarna naar een eigen box gaan op de verpleegafdeling. Ikzelf ben de hele dag bij Willem en slaap ook bij hem.